1. Låneansökan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Våra lån vänder sig till företag med upp till 250 anställda i alla branscher. Utgångspunkten är att du inte kan finansiera allt du behöver på annat håll, till exempel genom banken, utan behöver ytterligare en finansiär. För att kompensera för den högre risken och för att inte konkurrera med bankerna tar Almi ut en ränta som ligger över genomsnittlig bankränta.
Våra lån kan beviljas till företag som drivs av utländsk medborgare som är skriven i Sverige och som:
− har permanent uppehållstillstånd eller 
− är EU/EES-medborgare och har uppehållsrätt eller 
− är nordisk medborgare
 

Så fungerar det

1. Skicka in din låneansökan
- I ansökan fyller du i uppgifter om ditt företag, hur mycket du vill låna och vad lånet ska användas till.
- Du behöver bifoga ditt senaste bokslut och/eller delårssiffror. 
- Om du nyligen har startat ditt företag ska du istället bifoga en budget för framtiden.  Almi har budgetmallar som du kan använda, du hittar  dom här budgetmallar.
- Vi kommer dessutom ställa frågor kring din verksamhet både i syfte för att vara förberedda inför vårt möte men också enligt Lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism (2017:630).
 

2. Vi går igenom din ansökan.
Vi går igenom din ansökan och ser att alla uppgifter finns med. Vi tar en kreditupplysning på företaget och kontaktar dig om något behöver kompletteras.

 


3. Bli kontaktad av oss.
Efter att vi gått igenom din ansökan kommer en Almi-rådgivare att kontakta dig. Tillsammans gör vi då en behovsanalys där vi går igenom din ansökan och ditt företagets mål och utmaningar. 

 

4. Ärendet behandlas.
När all information finns på plasts behandlas ditt ärende. Så snart ärendet är beslutat får du ett besked.  Antalet ansökningar är många och vi arbetar för att så fort som möjligt kunna hantera alla ärenden. För att underlätta och påskynda hanteringen av din ansökan är det därför viktigt att du fyller i och bifogar begärda handlingar. 

Frågor om e-tjänsten

Kontakta kundtjänst för hjälp!
kundtjanst@almi.se
0771-55 85 00

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa