1. Låneansökan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Våra lån vänder sig till företag med upp till 250 anställda i alla branscher. Utgångspunkten är att du inte kan finansiera allt du behöver på annat håll, till exempel genom banken, utan behöver ytterligare en finansiär. För att kompensera för den högre risken och för att inte konkurrera med bankerna tar Almi ut en ränta som ligger över genomsnittlig bankränta.
 

Så fungerar det

1. Skicka in din låneansökan.
I låneansökan fyller du i uppgifter om ditt företag, hur mycket du vill låna och hur lånet ska användas. Bifoga relevanta dokument. Mallar hittar du här: affärsplan, budgetmallar.
Almi måste enligt Lag (2017:630) om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism ha uppgifter om våra kunder och veta hur kunderna använder våra tjänster. Därför ska du också fylla i e-tjänsten "Kundkännedom". Behöver du hjälp att fylla i din ansökan, ring vår kundtjänst 0771-55 85 00 så hjälper vi dig!
 

2. Vi går igenom din ansökan.
Vi går igenom din ansökan och ser att alla uppgifter finns med. Vi tar också en kreditupplysning.

 

3. Bli kontaktad av oss.
När bakgrundsinformationen är ok bokar vår finansieringsrådgivare in dig på ett möte. På mötet går vi igenom din situation,  din ansökan och ser om du behöver komplettera med ytterligare några uppgifter. 
 

4. Ärendet behandlas.
Efter att vi fått in alla uppgifter behandlas ditt ärende. Så snart ärendet är färdighbehandlat får du besked. Blir ansökan  godkänd får du pengarna utbetalda inom ett par veckor.

Frågor om e-tjänsten

Kontakta kundtjänst för hjälp!
kundtjanst@almi.se
0771-55 85 00

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa